بسم رب الشهداءوالصدیقین
رعایت عدالت و مساوات بین دختر و پسر
یکی دیگر از وظایف اخلاقی پدران و مادران رعایت عدالت و مساوات بین فرزندان است، و هیچگاه پسر را بر دختر یا فرزندی را بر فرزندا دیگر مقدم ندارد و یا نزد بچههای یکی را بیش از همه مورد مهر و محبت و نوازش قرار ندهد. اگر میبوسد تمام بچهها را ببوسد، اگر سوغاتی میخرد برای همهی بچهها بخرد. تحقیقات نشان میدهند که نه تنها در جامعهی ما، بلکه در بیساری از جوامع امروز جهان، پسران بیش از دختران مورد توجه و علاقهی والدین قرار دارند. به همین جهت، بسیاری از کودکان، شاهد بیعدالتیهای والدین نسبت به اعضای خانواده میشوند. این امر به هر صورتی که باشد روح فرزند را افسرده میکند و زیانهای روانی بسیاری را موجب میگردد. حتی برخی از فرزندان به فکر انتقامجویی از برادر یا خواهر یا والدین خود میافتند[1].
این اخلاق زشت در بین اعراب جاهلیت نیز رواج داشته اما اسلام این حساسیتها و تفاوتگذاریها را مطرود دانسته است، بدیهی است که پدر و مادر از ثمرهی تلخ این تبعیضها بیبهره نمیمانند و اعتماد بچهها از آنان سلب میشود و با دست خود آتش حسادت، دشمنی و کینهورزی را بین فرزندان خود شعلهور میسازند[2].
نعمان بن بشیر از پیامبر اکرم(ص) روایت میکند که فرمود: «إِتّقُوا الله و اعدِلُوا بَیْنَ أَوْلادِکُمْ کما تُحِبُّون أن یَبَرّوکُمْ»[3]: «از خدا بترسید و بین فرزندان با عدالت رفتار کنید، همانگونه که دوست دارید آنان به شما نیکی کنند».
پیامبر(ص) میفرماید: «پروردگار دوست دارد که بین فرزندانتان عدالت را رعایت کنید حتی در بوسیدن آنان»[4].
[1]. مروجی طبسی محمدجواد، حقوق فرزندان، ص78.
[2]. قنبری حیدر، تربیت فرزند، ص120.
[3]. طبرسی فضل بن حسن، مکارم الاخلاق، ص220.
[4]. همان، ص219.
.: Weblog Themes By Pichak :.